Anatolian Gold

Natürel Sızma Zeytinyağı 250ml

Fiyat
:
35 TL
Havale ile
:
35 TL
Planlanan Teslimat
:
07.06.2020
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Paket İçeriği : 1 adet 250ml.
    Tür : Natürel Sızma Zeytinyağı
    Asidite : max. %0,8
    Dönem : Erken Hasat
    Yöntem : Soğuk Sıkım
    Ambalaj Şekli : Silindir karton kutu + koyu renk cam şişede
    Kullanım : Tüm yemekler, ızgaralar, salatalar, soslar, makarnalar
    Good Quality Award

    ERKEN HASAT ZEYTİNYAĞI
    Zeytin meyvesi olgunlaşıp siyah rengi alana kadar bir gelişme sürecinden geçer. Erken hasat zeytinyağı, zeytin meyvesi daha yeşil ve olgunlaşmamışken toplanarak vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde sıkılarak zeytinyağına dönüştürülmesi ile elde edilir. Toplandığı andan itibaren zeytin, ne kadar hızlı bir şekilde zeytinyağına dönüştürülürse asidite oranı ve içerdiği faydalı bileşenlerin korunması açısından o kadar iyi olacaktır.

    Tam olgunlaşmamış yeşil zeytinlerden sıkılan erken hasat zeytinyağı, olgun siyah zeytinden sıkılan yağa göre daha meyvemsi ve taze kokusu ile öne çıkarken, daha acımsı ve yakıcı olacaktır. Erken hasat zeytinyağları daha besleyici, polifenol ve oleuropin bileşenleri açısından daha zengin zeytinyağlarıdır. Bu bahsedilen özellikler ve erken hasat - normal hasat arasındaki elde edilen yağ miktarı bakımından değerlendirildiğinde, erken hasat zeytinyağlarının biraz daha pahalı olması normaldir.

    SOĞUK SIKIM ZEYTİNYAĞI
    "Soğuk sıkım" zeytinyağı üretiminde kullanılan bir yöntemdir. Anatolian Gold zeytinyağları hijyenik koşullar altında makineler tarafından el değmeden üretilir. Zeytinler üretim esnasında, yıkama, kırma, yoğurma gibi işlemlerden geçmektedir. Çekirdekleri ile beraber kırılan zeytinler, yağın oluşması ve ayrışması için bir süre yoğurma işlemine tabi tutulmaktadır. Bu işlem sırasında polifenol ve vitaminlerin korunması için yoğurma tankının sıcaklığı en fazla 26 derece olması gerekmektedir. Bu sıcaklığa kadar olan işlemler "SOĞUK SIKIM" olarak adlandırılır.

    26 derecenin üzerindeki bir sıcaklıkta daha fazla yağ elde edilir fakat polifenol ve vitaminler kaybolamaya başlayacaktır.

    ANATOLIAN GOLD; PREMIUM ÜRÜNLER SUNAR
    Zeytinyağı sınıflarında, Natürel Sızma Zeytinyağı en iyi kalite sınıfında kabul edilmesine rağmen kendi içinde de farklı kaliteler söz konusudur. Zeytinin toplanma zamanı, toplanma yöntemi, sıkım zamanı, sıkım yöntemi, hava ile temas süresi, depolama ve şişeleme koşulları gibi etkenlerin yağ kalitesine direkt etkisi vardır. Anatolian Gold ürünleri, erken hasat edilmiş, elle toplanmış, doğal soğuk sıkım yöntemiyle sıkılmış ve vakit kaybetmeden uygun koşullarda depolanıp şişelenerek, sizlere Natürel Sızma Zeytinyağının "Premium" segmentinde bir ürün olarak sunulmaktadır.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.